Napoleon

Napoleon er en hyggelig byggekabale, der blev meget kendt, da den blev inkluderet i Windows. I modsætning til langt de fleste kabaler, kræves der næsten ikke noget held, for at få den til at gå op.

Tid: Ca. 10 minutter
Kræver et almindeligt spil kort uden jokere

Klargøring

Før man starter med at lægge selve kabalen, skal der lægges 8 bunker af kort på bordet. De fire første bunker skal bestå af 7 kort hver og de fire næste bunker skal bestå af 6 kort hver. Hele kortspillet skal altså lægges i bunkerne. Alle kortene skal vende med billedsiden opad. Disse bunker er de såkaldte byggestabler.
Til venstre ovenover byggestablerne skal gøres plads til de frie celler. Her må man undervejs i kabalen lægge et kort, man ellers ikke ved hvad man skal gøre med. Man må undervejs også tage kortene fra de frie celler i brug igen. Ved starten af spillet, er de frie celler tomme.
Til højre ovenover byggestablerne skal der gøres plads til grundbunkerne. Ved spillets start er de tomme.

Formålet med Napolen

Formålet med Napoleon er at fylde grundbunkerne op. Hver bunke skal fyldes med én kulør, startende med es og afsluttet med konge. Præcis ligesom i 7-kabale. Er alle grundbunker fyldt op, er kabalen gået op.

Spillets gang

Omdrejningspunktet i Napoleon er at flytte kortene i de 8 byggestabler efter bestemte regler. For det første kan du flytte kortene mellem byggestablerne. Der skal bygges nedad og med skiftende kulør. F.eks. må du lægge en spar 8 ovenpå en ruder 9. Du må også gerne flytte en sekvens af kort over på et andet kort, så længe du overholder reglen om at bygge nedad i skiftende kulør. Du kan også lægge et kort op på en af de frie celler for at frigøre et andet kort. Undervejs lægger du kort op i grundbunkerne og når grundbunkerne er fyldt med alle spillets kort, er kabalen gået op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.