Urkabale

Urkabale er en kabale, der er meget lige til og hvor resultatet udelukkende er baseret på held. Perfekt til børn og til kabale-begyndere.

Tid: Ca. 10 minutter
Kræver et almindeligt spil kort uden jokere

Klargøring
Før man starter med at lægge selve kabalen, blander man kortene og tager 13 kort fra. De 12 af dem skal lægges i en rundkreds, som 1-12 på en urskive. Det 13. kort lægges i midten af skiven (cirklen). De resterende kort lægger man i en bunke.

Formålet med urkabale
Hele formålet med urkabalen er, at få kortene til at ligge på de rigtige pladser på urskiven. Det betyder altså, at der skal ligge et es kl. 1, en 2’er kl. 2 osv. Knægte skal ligge på kl. 11 og damer kl. 12. Kongen skal ligge på pladsen i midten af uret. Kuløren på kortene betyder ikke noget.

Sådan spiller man urkabale
Fra bunken tager man nu kort og lægger oven på kortene på uret på alle steder, hvor der ikke allerede er et kort, der passer til pladsen. Man starter med at lægge et kort på kl. 1, så kl. 2 osv.
Hver gang man lægger et kort på der passer, tager man bunken af kort under det rigtige kort, og lægger dem i bunden af den bunke kort, man giver fra. Når man når til en plads, hvor der allerede ligger det rigtige kort (f.eks. hvis der ligger en 7’er på plads 7), springer man den plads over.
Sådan fortsætter man rundt indtil man ikke har flere kort i bunken eller indtil hele uret er fyldt med kort, der passer til deres pladser. Når man det inden bunker slipper op, er kabalen gået op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.