Piratbridge

I Piratbridge bliver man belønnet for, på forhånd, at gætte hvor mange stik man ender med at tage i hver runde.

Antal spillere: 3-8
Tid: 10-30 min
Kræver et spil kort uden jokere samt tændstikker

Kortgivning
I første runde får hver spiller ét kort hver, i anden runde får hver spiller to kort hver osv. indtil der ikke er flere kort i bunken. I de efterfølgende runder får man ét kort mindre i hver runde indtil man igen kun får ét kort i sidste runde.

Spillets gang
Efter kortgivningen i starten af hver runde, skal hver spiller forsøge at gætte, hvor mange stik man kan tage i den givne runde. Dette gøres ved at gemme det antal tændstikker, der svarer til antallet af stik man regner med at tage, i hånden. Når alle har gjort det, afslører alle på samme tid antallet af tændstikker.

Spilleren i forhånd starter med at spille et kort ud, hvorefter de resterende spillere gør det samme. Disse kort kort udgør et stik. Så vidt muligt skal man spille et kort med samme kulør som det først udspillede. Er man renonce (kan ikke bekende kulør), må man i stedet spille en anden kulør eller spille en spar, der altid fungerer som trumf. Spilleren der har spillet det højeste kort i den udspillede kulør, vinder stikket. Er der spillet trumf, er det dog spilleren med den højeste trumf, der vinder stikket. Pga. måden der deles kort ud på, er der kun ét stik at kæmpe om i første runde, to i anden runde osv.

De spillere, der korrekt har gættet hvor mange stik de har taget får 10 point plus ét point for hvert stik de har taget. Har man gættet på nul stik, får man dog kun 6 point. De spillere der har gættet forkert får minuspoint svarende til hvor langt de har gættet forbi. Har man eksempelvis gættet på at man kunne tage 4 stik men ender med at tage 6, får man to minuspoint.

Vinderen er den spiller med flest point når sidste runde er forbi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.