Poker

Som det er med rigtig mange andre spil, så er poker ret nemt at lære – men svært at mestre. Det er et meget underholdende kortspil, som kan spilles på alle niveauer. Når du spiller poker på nettet, så kan det være forskellige varianter, der spilles.

Det er mest interessant for dig at spille sammen med andre, der er på det samme niveau som dig. Er du helt ny, bør du sætte dig grundigt ind i reglerne, inden du indlader dig på at spille på nettet om penge.

Her kan du blive klogere på, hvad pokerspillet går ud på, om reglerne og om at spille på nettet.

De overordnede regler for poker

Kender du terningespillet yatzy, så har du en idé om, hvad spillet grundlæggende går ud på. Poker er nemlig på mange måder ligesom yatzy – bare med kort. Og andre sandsynligheder.

Poker spilles med et helt almindeligt spil kort med 52 kort. Der bruges ikke jokere til poker. Hvordan spilles sættes i gang kan variere i forhold til, hvilken type poker, der spilles. Der uddeles et bestemt antal kort til hver spiller. Herefter lægges der nogle få åbne fælleskort, der kan bruges til at danne den bedste hånd for spillerne.

Der følger så nogle budrunder, der også kan være forskellige afhængigt af, hvilken type poker der spilles.

Den spiller, der til sidst sidder med de bedste kort, har vundet runden og alt det, der ligger i puljen.

Den officielle poker-hånd-rangliste

Det kan variere fra poker-variant til poker-variant, hvilke poker-hænder der tæller hvordan. Den officielle rangliste ser dog således ud:

  1. Royal flush – 5 kort i samme kulør, fra esset til 10’eren.
  2. Straight flush – 5 kort i samme kulør i rigtig rækkefølge (jo højere kort, des højere værdi)
  3. Fire ens – 4 kort med samme værdi (fx fire damer)
  4. Fuldt hus – 3 kort med samme værdi og 2 kort med en anden samme værdi (fx tre konger og to 4’ere)
  5. Flush – 5 kort i samme kulør
  6. Straight – 5 kort i numerisk rækkefølge (tilfældige kulører)
  7. Tre ens – 3 kort med samme værdi (fx tre konger)
  8. To par – 2 kort med samme værdi og 2 kort med samme værdi
  9. Par – 2 kort med samme værdi
  10. Højeste kort

Hvis flere spillere har en hånd på samme plads på ranglisten, så vinder den spiller, der har de kort, der har den højeste værdi. Er værdierne helt ens, så vinder den spiller, der har det højeste kort, som ikke er ”med” i hånden.

Hvilke forskellige pokerspil findes der?

Der findes lidt forskellige måder at spille poker på. De har forskellige navne, og nogle af dem er mere kendte end andre. Det mest kendte er nok Texas hold’em. Desuden er spil som Omaha og 7 card Stud også meget populære på de online spillesteder.

Der findes en række andre varianter af det underholdende og spændende spil. Tjek de enkelte online spillesteder for, hvilke varianter der spilles netop der.

Når du spiller poker på nettet

Der er masser af muligheder for at spille poker på nettet. Er du helt ny, eller synes du ikke om at spille om ægte penge, så er det muligt at spille for sjov. Her er der ingen krav om, at du skal gøre en ægte indsats. Du kan sagtens fortsætte med at spille for sjov, hvis det er det, som du synes bedst om. Skulle du på et tidspunkt få lyst til at spille mere for alvor, så kan du altid komme til det.

Det er bedst for alle spillere, at du spiller poker på det niveau, som du hører til. Senere kan du altid komme til at møde modstandere, som kan matche dig, når du bliver bedre til spillet.

Når du spiller poker online, så er det naturligvis virtuelle kort, du får tildelt. På nogle online pokersteder er det muligt at spille live poker. Her vil der være en gamemaster og andre online deltagere til stede.

Findes der mange online pokersider i Norden?

Det korte svar på det spørgsmål er: ja. Der findes virkelig mange steder, hvor du kan komme til at spille online poker. Der findes både nogle nationale og nogle internationale steder, hvor du kan komme til at spille poker online.

Du anbefales bestemt at benytte de skandinaviske pokersider. Det er her, du får den højeste grad af sikkerhed. Går du mere efter chancen for at score den helt store gevinst end efter sikkerhed, så kan du godt søge uden for Skandinavien.

Ellers bør du holde dig til de danske, norske eller svenske pokersider. Der er et stort og godt udvalg af nogle troværdige og sikre spillesteder at vælge imellem. Her kan du altid komme til at spille poker på den underholdende måde – og du kan også være heldig og dygtig nok til at få en mindre eller en ret pæn gevinst.

Poker er et både underholdende og spændende kortspil

Når poker er blevet så populært verden over, så skyldes det først og fremmest, at det er et meget underholdende og spændende spil. Alle kan finde god underholdning i poker – uanset hvilket niveau du spiller på.

Det er super spændende, når kortene bliver delt ud, og du ser, hvad du får på hånden. Hvor god en hånd kan du nå at samle, inden runden er omme? Har du en chance for at vinde, så kan du fortsætte. Vurderer du, at dine chancer er minimale, så kan du folde – altså folde dine kort sammen og lægge dem fra dig med bagsiden opad. Hermed er du ude af runden.

Så er der hele spørgsmålet om, hvor meget du vil satse i forhold til de kort, du sidder med på hånden. I poker er det muligt at vinde en hel del penge. På den anden side er det absolut også muligt at tabe en hel del penge. Det er med til at øge spændingen. Det er også med til at gøre det nødvendigt for dig at beslutte på forhånd, hvor meget du vil satse – og hvor meget du har råd til at tabe. Det er jo ikke sådan, at du kan vinde hver gang. Det er en del af spændingen.