Razz

Razz er en variant af poker, der minder utrolig meget om Seven Card Stud. Den er dog én meget central forskel, nemlig at den dårligste hånd vinder puljen!

Antal spillere: Minimum 2
Kræver et spil kort uden jokere samt jetoner

Det anbefales helt klart at lære reglerne til Seven Card Stud først og derefter vende tilbage og lære reglerne til Razz.

Der er meget få men vigtige forskelle mellem Seven Card Stud og Razz. For det første, er det spilleren med det højeste åbne kort, der skal starte med at lave et bet mens alle sidder med to lukkede og et åbent kort. Det højeste kort er en konge mens esser er de laveste.

For det andet er det spilleren med den bedste Razz-hånd, der starter med at byde i hver runde. Har Spiller 1 eksempelvis to tiere som sine åbne kort mens Spiller 2 har en 3’er og en 5’er, er det Spiller 2, der starter med at byde.

Den sidste forskel er ved showdown. Her viser alle som sædvanlig deres hånd men forskellen er, at alle nu danner den dårligst mulige 5-korts-pokerhånd og den dårligste hånd vinder hele puljen! Derudover er der et par ting der skal bemærkes:

  • Straight og Flush tæller ikke i Razz.
  • Den bedst mulige hånd i Razz er A-2-3-4-5.
  • En Razz-hånd ikke er bedre end sit højeste kort, dvs. 3-4-5-6-7 er bedre end 2-5-6-7-8.
  • Hvis to spillere har den samme hånd, deler de puljen. Kortenes kulør bruges ikke til at afgøre en hånd ved showdown.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.