30

Terningspillet 30 er et hyggeligt spil for hele familien, hvor det handler om at satse på de rigtige tidspunkter.

Antal spillere: Minimum 2
Tid: 15-30 min
Kræver 6 terninger samt papir og blyant
 

Alle spillere starter med 30 point og når man har nået 0 point, er man ude af spillet. Den sidste tilbageværende spiller, er vinderen.

Den første spiller slår med alle terningerne og lægger minimum én terning, efter frit valg, til side. Derefter slår spilleren videre med de resterende terninger og lægger igen minimum én terning til side. Dette gentages indtil alle terninger er lagt til side. Værdien af de terninger der er lagt til side, lægges nu sammen. Her er der tre mulige udfald:
– Summen er mindre end 30: Spilleren får nu minuspoint svarende til forskellen mellem 30 og summen. Har man eksempelvis en sum på 26, får man 4 minuspoint, hvorefter det er den næste spillers tur.
– Summen er lig 30: Der sker intet og turen går videre til den næste spiller.
– Summen er over 30: Her får man muligheden får at give den næste spiller i rækken minuspoint. Dette gøres ved at tage alle seks terninger og slå med dem igen. Her gælder det om at slå efter det antal øjne, der svarer til forskellen mellem 30 og den givne sum. Har man eksempelvis en sum på 32, skal man nu slå efter 2’ere. Alle de 2’ere man slår lægges til side, hvorefter man slår igen med de resterende terninger. Man bliver ved med at slå med de resterende terninger indtil man slår et slag uden 2’ere. Når det sker, tælles antallet af 2’ere der er slået og det tal ganges med det antal øjne man slog efter (i dette tilfælde 2). Resultatet af dette lille regnestykke får næste spiller i rækken i minuspoint. Har man eksempelvis slået 4 2’ere får næste spiller 8 minuspoint. Slår man ingen 2’ere i første slag, er det bare ærgerligt. Turen går blot videre til den næste spiller uden at nogen får minuspoint.

Hvis en spiller eksempelvis har 4 point tilbage, men får tildelt flere minuspoint end 4, går de resterende minuspoint videre til den næste spiller i rækken. Det er på den måde muligt at slå flere spillere ud i samme omgang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.