Meyer

Raflebæger til terningspillet Meyer

I Meyer gælder det ikke så meget om at vinde, men nærmere om ikke at tabe da man så skal give den næste øl i baren!

Antal spillere: Minimum 2
Tid: 5-20 min
Kræver 2 terninger og et raflebæger

Hver spiller starter med 6 liv og det gælder nu om at få de andre spillere til at miste liv. Mister man alle sine liv, er man ude af spillet. Når kun én spiller har liv tilbage, er han vinderen af spillet. Liv angives typisk ved at lægge en terning for hver spiller, som så viser det antal liv spilleren har.

Den første spiller slår med de to terninger og skjuler kastet fra de andre spillere ved hjælp af raflebægeret. Derefter fortæller han de andre, hvad han har slået. Her kan han vælge at lyve og fortælle, at han har slået et bedre slag, end det egentlig er tilfældet. Den næste spiller kan nu vælge at tro på det eller lade være.
– Vælger han at tro på det, skal han, uden at kigge på hvad den forrige spiller slog, slå med terningerne og skjule dem og derefter fortælle den næste spiller i rækken, hvad han har slået. Eneste hage ved dette er, at han skal fortælle, at han har slået mindst det samme som personen før ham. På den måde er han tvunget til at lyve, hvis han slår lavere.
Der spilles typisk med, at man har to slag til at slå mindst det samme som spilleren før. Andet slag må man dog ikke kigge på før man melder hvad der er slået. Her vil man typisk vælge at sige man har slået mindst det samme som der var slået før.
– Vælger man ikke at tro på den forrige spiller, løfter man blot raflebægeret for at afsløre hvad der er slået. Viser det sig, at den forrige spiller rent faktisk havde slået det han meldte ud, mister løfteren et liv. På den anden side mister slåeren et liv, hvis det viser sig, at han har løjet.

Efter der er løftet, er det løfteren, der starter spillet igen. Efter der er løftet starter man på en frisk og skal ikke overgå noget slag.

Man spiller typisk med, at man mister to liv, når der løftes efter der er erklæret Meyer. Med andre ord er der en ekstra risiko for både slåer og kaster når der er meldt Meyer af slåeren.

Slagenes orden i Meyer

Rangordenen for de forskellige slag er som følger (terningernes værdi er angivet i parentes):
– Meyer (1-2)
– Lille Meyer (1-3)
– Par seks (6-6)
– Par fem (5-5)
– …
– Par et (1-1)
– Femogtres (6-5)
– Fireogtres (6-4)
– …
– Fireoghalvtreds (5-4)
– …
– Toogtredive (3-2)

Hvis du kan lide Meyer, vil du helt sikkert også kunne lide Snyd! Læs reglerne til Snyd her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.