Cambio kortspil – Regler og mål med spillet

Cambio er et kortspil, der spilles med 2 eller flere spillere. Det er enkelt at lære og hurtigt at spille! Målet med spillet er at opnå færrest mulige point ved spillets afslutning. For at opnå dette skal du være opmærksom på kortene og træffe strategiske beslutninger.

Antal spillere: 2 eller flere
Kræver et almindeligt spil kort uden jokere. Hvis man er mange spillere, kan man også spille med to spil kort

Kortgivning

Start med at dele fire kort ud til hver spiller. Læg kortene med billedsiden nedad i et 2×2 mønster på bordet. Lad bunken med de resterende kort være placeret i midten af spilleområdet.

Spillets gang

Du må kun spille spillet med én hånd. Spillet begynder med den første spiller til venstre for giveren, der trækker et kort fra bunken. Du har mulighed for at bytte det trukne kort med et af dine egne kort for at reducere antallet af point, du har.

Når du spiller et kort, skal du lægge det med billedsiden opad på bunken ved siden af bunken. Vær opmærksom på de specielle regler, der gælder for visse kort:

  • Hvis du trækker et kort med værdien 8, må du kigge på dit eget kort.
  • Trækker du et kort med værdien 9, må du kigge på en anden spillers kort.
  • Hvis du trækker et kort med værdien Knægt eller Dronning, har du mulighed for at bytte et af dine egne kort med et andet spillers kort, uden at se på kortene.

Hvis et kort lægges på bunken, og en spiller ved, at et af deres kort matcher det, kan de lægge deres kort oven på det matchende kort for at reducere antallet af kort, de har. Husk, at kun én spiller må lægge et kort ned per kort, så vær hurtig. Alle spillere har lov til at lægge et kort ned, selvom det ikke er deres tur.

Hvis du kender en anden spillers kort og er hurtig nok til at lægge det ned, kan du give et af dine egne kort til den anden spiller.

Vær dog forsigtig, for hvis du tager fejl af kortet, skal du beholde det og modtage et strafkort. Hvis du forsøger at lægge en anden spillers kort ned og tager fejl, beholder de kortet, og du modtager stadig strafkortet.

Pointtælling

Billedkort tæller som 10 point, Es som 1 point, og tiere som 0 point. Kongen tæller som -1 point. Alle andre kort tæller for deres pålydende værdi.

Hvis du har to eller flere kort af samme værdi, neutraliserer de hinanden, og de giver 0 point. For eksempel giver to 3’ere 0 point, men to konger tæller stadig som -1 point hver.

Afslutning af Cambio

Når du tror, at du har færrest point, er det afgørende at handle hurtigt og præcist. Så skal du råbe (eller bare sige) “Cambio” tydeligt umiddelbart efter afslutningen af din tur og før den næste spiller rører bunken.

Når du har kaldt Cambio, får alle de andre spillere én ekstra tur til at spille, før alle vender deres kort og begynder at tælle deres point. Det er i denne ekstra tur, at andre spillere har mulighed for at ændre resultatet og påvirke pointtællingen.

Personen med færrest point ved spillets afslutning er vinderen. Hvis der skulle være en uafgjort, er det den spiller, der ikke kaldte Cambio, der vinder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.