Omaha

Omaha minder rigtig meget om Texas Hold’em. Den eneste forskel er, at du i Omaha får 4 kort på hånden, hvilket typisk gør spillet mere action-præget.

Antal spillere: Minimum 2
Kræver et spil kort uden jokere samt jetoner

Det gælder i hver hånd om at vinde puljen – enten ved at have den bedste hånd eller ved at få de andre til at opgive deres hånd. En hånd består af 5 kort og man SKAL anvende 2 af de 4 kort man har på hånden, samt de 5 kort, der ligger på bordet til at danne sin hånd.

Før der gives kort skal de to spillere til venstre for dealeren lægge hhv. small blind og big blind ud i puljen. Small blind svarer til halvdelen af minimumsindsatsen og big blind svarer præcis til minimumsindsatsen. Minimumsindsatsen bliver besluttet inden spillet starter. Hvis den eksempelvis er 2$, er small blind 1$ og big blind er 2$. Er man kun to spillere, er dealeren small blind og den anden spiller big blind.

Dealeren deler nu 4 kort ud til hver spiller, som ikke må vises til andre. Herefter starter den første budrunde, hvor spilleren efter big blind starter med at melde. Når der meldes kan der vælges mellem fold, check, call, bet eller raise. Spillerne fortsætter nu med at melde indtil alle har lagt lige meget i puljen eller der kun er én spiller, der ikke har meldt fold.
Bemærk at det i første runde kun er big blind, der kan melde check og kun, hvis alle andre har meldt call.

Herefter vender dealeren tre kort på bordet med billedsiden opad. Dette kaldes the flop. Spilleren til venstre for dealeren starter nu anden budrunde ved at melde ud på samme måde som før. Derefter går turen videre og når alle har lagt lige meget i puljen, vender dealeren et enkelt kort mere på bordet. Dette kaldes the turn. Tredje budrunde fungerer på samme måde som anden budrunde og når den er afsluttet vendes det sidste fælles kort, kaldet the river. Der er nu en fjerde og sidste budrunde på samme måde som de foregående og når den er afsluttet er det tid til showdown.

Ved showdown viser de tilbageværende spillere på skift de 2 kort fra hånden som de vil bruge til at danne deres pokerhånd, startende med spilleren til venstre for dealeren. Den spiller der har den bedste 5-korts-hånd vinder nu hele puljen. Har to spillere to lige gode hænder, deler de puljen. Et hierarki over de forskellige pokerhænder kan ses her.

Når hånden er afsluttet, rykker dealer-funktionen en gang til venstre og en ny hånd kan begynde.

Omaha spilles typisk i varianten Pot Limit men kan også spilles som Limit eller No Limit. Derudover kan man spille Omaha Hi/Lo, hvor puljen deles mellem to spillere. Spilleren med den bedste hånd vinder halvdelen af puljen mens spilleren med den dårligste hånd vinder den anden halvdel. Bemærk at det godt kan være den samme spiller der vinder begge dele af puljen.

Typisk spiller man Hi/Lo i de såkaldte ’Eight or Better’-variant, hvilket vil sige, at for at en hånd skal kunne kvalificere sig til at kunne anvendes som den dårligste hånd, skal begge de kort man anvender, højest være 8’ere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.