Krig

Krig er et klassisk kortspil for de små, hvor man ikke skal gøre sig de store taktiske overvejelser, men blot håbe på, at man har lykkens gudinde på sin side.

Antal spillere: 2 eller flere
Tid: 10-30 min
Kræver et spil kort uden jokere

Hele bunken deles ud så alle spillere sidder med lige mange kort. Overskydende kort lægges fra. Alle lægger deres kort i en bunke med billedsiden nedad. Hver spiller vender nu det øverste kort fra sin bunke og den spiller med det højeste kort (Esser er højest, 2 er lavest), vinder modstanderens kort. Disse kort lægges nu nederst i vinderens bunke. Derefter fortsætter man på samme måde, indtil én spiller sidder med alle kortene og dermed har vundet krigen.

Men hvad så hvis to spillere trækker lige høje kort? Godt spørgsmål! Så er der krig! I tilfælde af krig, vender hver spiller TRE kort fra sin bunke og det er nu det tredje kort, der tæller. Det er med andre ord den spiller der har det højeste tredje kort, der vinder. Bemærk at man ikke bare vinder et enkelt kort i denne situation, men ALLE de kort, modstanderen har vendt. Skulle det ske, at begge spilleres tredje kort igen er lige høje, fortsætter man med endnu en gang krig indtil der er fundet en vinder.

Når nu I har spillet 500 hele eftermiddagen og får lyst til et lidt mere kompliceret spil, så anbefaler jeg at prøve 500.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.