Snyd

Raflebæger til terningspillet Snyd

I Snyd gælder det ikke så meget om at vinde, men nærmere om ikke at tabe da man så skal give den næste øl i baren!

Antal spillere: Minimum 2
Tid: 10-30 min
Kræver 4 terninger og 1 raflebæger per spiller

Alle spillere starter med 4 terninger og et raflebæger. Alle slår med terningerne under raflebægeret. Ingen andre spillere må se, hvad man har slået. Den første spiller melder nu ud, hvor mange af én slags terninger, han tror der er. Den første melding kunne eksempelvis være 4 5’ere. Hvis den næste spiller nu tror på, at der er slået 4 5’ere i alt, skal han nu forøge den første spillers melding. Det kan eksempelvis gøres ved at melde 5 5’ere, 4 6’ere eller 5 2’ere (eller mange andre kombinationer). Antallet af terninger vægter højere end øjnene, dvs. 5 2’ere er højere end 4 6’ere. Dog gælder det eksempelvis, at 5 3’ere er højere end 5 2’ere. Hvis man IKKE tror på hvad den tidligere spiller har meldt ud, erklærer man SNYD og alle løfter nu deres bæger. Så tælles der op for at afgøre om den seneste melding var sand eller falsk. Viser det sig, at meldingen var sand, lægger alle, undtagen løfteren, en terning til side og hvis meldingen var falsk, lægger alle, undtagen melderen, en terning til side, hvorefter en ny runde startes op.

Taberen er den, der sidst sidder tilbage med en eller flere terninger.

Ekstra regler til Snyd

Ettere fungerer som jokere, forstået på den måde, at de tæller som det der er meldt. Er der meldt 5 2’ere og er der slået 4 2’ere og 2 1’ere er der reelt 6 2’ere og meldingen er dermed sand.

Slår man en serie startende fra 1 med alle sine terninger, siges det, at man har en trappe. Hvis man eksempelvis har 3 terninger og slår 1-2-3, har man altså slået en trappe. Har man en trappe med 3 terninger tæller det som 4 1’ere, har man en trappe med 4 terninger tæller det som 5 1’ere osv.

Det er typisk en god ide at aftale på forhånd, hvordan jokerne fungerer i spillet og om der spilles med trappe, da reglerne typisk er forskellige fra by til by.

Hvis du kan lide Snyd, vil du helt sikkert også kunne lide Meyer! Læs reglerne til Meyer her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.