Engelsk Whist

I Engelsk Whist er man fire spillere, der er delt i to par. Det gælder nu om, sammen med sin makker, at samle mindst 7 stik.

Antal spillere: 4
Tid: Op til en time
Kræver et spil kort uden jokere

Kortgivning
Under spillet, skal spillerne på hvert hold, sidde overfor hinanden. Kortene deles ud, et af gangen, indtil hver spiller har 13 kort. Kortgiverens sidst tildelte kort lægges på bordet med billedsiden opad og kortets kulør angiver trumf. Herefter tager kortgiveren dette kort op på hånden igen.

Spillets gang
Spilleren i forhånd (første spiller til venstre for kortgiveren) starter med at spille et kort ud, hvorefter de resterende spillere gør det samme. Disse fire kort udgør et stik. Så vidt muligt skal man spille et kort med samme kulør som det først udspillede. Er man renonce (kan ikke bekende kulør), må man i stedet spille en anden kulør eller spille en trumf. Spilleren der har spillet det højeste kort i den udspillede kulør, vinder stikket. Er der spillet trumf, er det dog spilleren med den højeste trumf, der vinder stikket. Vinderen af stikket spiller derefter først ud til næste omgang.

Eksempel
Klør er trumf. Spiller 1 spiller hjerter 10, hvorefter spiller 2 spiller hjerter konge. Spiller 3 har ingen hjerter og vælger derfor at spille klør 5. Spiller 4 spiller til sidst hjerter 3. I denne situation vinder spiller 3 stikket.

Når alle 13 stik er blevet spillet, vinder parret med flest stik runden. Parret får ét point for hver stik de har taget udover de første 6 stik. Har parret eksempelvis fået 8 stik, får de 2 point. Der spilles til 5 point og det kan dermed godt tage adskillige runder før man når dertil.

Det er under hele spillet ikke tilladt at kommunikere på nogen måde med sin medspiller ang. taktik og strategi.

One thought on “Engelsk Whist

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.