Gris

Gris er et hyggeligt og hurtigt spil for de yngre kortspillere, hvor det gælder om at undgå den mindre flatterende titel Gris.

Antal spillere: 4-10
Tid: Under 10 min
Kræver et spil kort uden jokere

Spar 6 (Grisen) byttes for et nyt kort i hver tur. Sidste spiller til at samle 4 ens har tabt og bliver udnævnt til Grisen.

Alle kortene deles ud blandt spillerne. Det gør ikke noget, hvis nogle spillere får flere kort end andre. Er man færre end 7 spillere, lægges alle 2’ere, 3’ere, 4’ere og 5’ere til side inden man starter.

Gris

Spilleren, der sidder med spar 6 starter. I hver tur skal spar 6 gives videre til sidemanden, som så til gengæld giver et andet kort retur. Når man har samlet 4 ens kort på hånden, lægger man dem på bordet og man udgår af spillet. De resterende spillere fortsætter indtil der kun er en enkelt spiller tilbage, der ikke har lagt 4 kort. Denne spiller har tabt spillet og er dermed udnævnt til Grisen.

Når man kun er to spillere tilbage må spar 6 godt anvendes i de 4 ens. Man må altså godt lægge 4 6’ere på bordet når man kun er 2 tilbage.

Når de yngre deltagere har fået helt styr på Gris og fået mod på mere, anbefaler jeg, at de kaster sig over 500, som man også kan få mange timer til at gå med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.