Ruder Syv

I Ruder Syv gælder det om at kunne gætte hvor mange stik man kan tage. Man skal dog være på vagt for Ruder Syv, som hurtigt kan spænde ben for planerne.

Antal spillere: 2-10
Tid: Op til en time
Kræver et spil kort uden 2’ere, 3’ere, 4’ere, 5’ere og jokere – 36 kort i alt

Hver spiller får tildelt 3 kort hver og resten af kortene lægges væk.

Spilleren i forhånd starter med at melde ud, hvor mange stik han tror han kan få. På tur gør de resterende spillere derefter det samme. Spilleren der har meldt det højeste antal stik ud, siges at have vundet meldingen. Har flere spillere meldt det samme antal stik, er det spilleren, der meldte sidst, der vinder meldingen.

Spilleren der har vundet meldingen spiller nu imod resten af spillerne. Han starter med at smide et kort og de andre spillere skal, så vidt muligt, bekende kulør. Er man renonce i den udspillede kulør, må man passe. Den eneste undtagelse til disse regler er ruder syv, som er den eneste trumf og dermed kan stikke alt. Dette kort kan spilles i stedet for at passe eller hvis der er spillet ruder.

Vinderen af meldingen får et point for hvert stik han tager hjem, så længe han i alt tager så mange stik, som han har meldt ud. De andre spillere får tilsvarende minuspoint.

Har vinderen af meldingen ikke fået det udmeldte antal stik får han minuspoint svarende til det antal stik han mangler eller har fået for meget. Har han eksempelvis meldt at han ville tage to stik men får i stedet 1 eller 3, så betyder det, at han får 1 minuspoint mens de andre spillere får ét pluspoint hver.

Derefter startes en ny runde og den spiller der først får 10 point har vundet spillet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.