Tyv

I Tyv gælder det om at ende med så mange kort som muligt, ved at stjæle fra dine modstandere. Perfekt spil for børn og barnlige sjæle!

Antal spillere: Minimum 2, men helst flere
Kræver et almindeligt spil kort med jokere, hvor 2’erne, 3’erne, 4’erne og 5’erne er sorteret fra, dvs. 36 kort i alt

Kortgivning
Hver spiller får tildelt 3 kort og giver derefter det laveste tilbage til dealeren. Dealeren lægger nu 3 af de tilbageleverede kort på bordet med billedsiden opad. Får han/hun flere end 3 kort tilbage (hvis man er flere end 3 spillere), lægges de overskydende i bunden af bunken. Derefter får hver spiller et nyt kort af kortgiveren. Når spillet starter, har hver spiller dermed 3 kort på hånden og der ligger 3 kort med billedsiden opad på bordet. Resten af kortene ligger i en bunke med billedsiden nedad.
Hvis der kun er to spillere, trækker dealeren det tredje åbne kort fra midten af bunken.

Kortenes værdi
Esset er højest, 6’ere er lavest.

Spillets gang
I Tyv skal du hele tiden bekende kulør og der er ingen trumf. Med de kort du har på hånden, skal du stikke de kort, der ligger på bordet – og gerne så mange som muligt på én gang. Da der ikke er nogen trumf, kan f.eks. spar kun stikkes med en højere spar. Den der sidder med flest kort, når spillet er slut, har vundet.
For eksempel, hvis der på bordet ligger hjerter 8, hjerter 6 og spar dame og du på hånden har hjerter knægt, spar 2 og spar 3 kan du stikke både hjerter 8 og hjerter 6 med din hjerter knægt. De kort du stikker, lægger du foran dig med billedsiden opad. Det højeste kort i stikket, lægger du øverst. Hvert stik skal lægges i rækkefølge, hele tiden med billedsiden opad.
Når der er taget et stik fra bordet, tages der nye kort fra bunken og lægges på bordet, så der altid er mindst 3 kort på bordet. Kan du ikke stikke noget, må du tage et kort fra hånden og lægge det på bordet, hvorefter du må trække et nyt i bunken.
Der findes også en anden måde at vinde kort på. Hvis du stikker et kort på bordet, må du også stjæle kort fra dine modstandere. Stikker du f.eks. spar 4 med spar 9, må du også stjæle alle de af modstandernes kort, som du kan stikke. Har modstanderen f.eks. et stik liggende, hvor spar 6 er øverst, kan du stjæle kortene i det stik. Du må også gerne stjæle flere af modstanderens stik, så længe du kan stikke over det øverste kort. Du må dog kun anvende 1 kort fra din hånd. Når du har stjålet alle de kort du kan, går turen videre.
Når der ikke er flere kort tilbage i bunken og ingen længere kan stikke kortene på bordet, så får den spiller, der tog det sidste stik, de kort, der ligger på bordet.
Vinderen af Tyv, er den med flest kort til sidst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.