Seven Card Stud

Før spil som Texas Hold’em og Omaha vandt popularitet, var det spillet Seven Card Stud, der var det mest populære.

Antal spillere: Minimum 2
Kræver et spil kort uden jokere samt jetoner

Målet er dog det samme som i alle andre pokervarianter. Det gælder i hver hånd om at vinde puljen – enten ved at have den bedste hånd eller ved at få de andre til at opgive deres hånd. Det spilles typisk i formatet Limit, hvilket der tages højde for her.

Inden der uddeles kort lægger alle spillere en Ante på bordet. Herefter deler dealeren tre kort ud til hver spiller. De to første med billedsiden nedad, som kun den enkelte spiller må se, og et med billedsiden opad, som resten af bordet også kan se.

Spilleren der viser det dårligste kort er nu tvunget til enten at lave et bet. Der kan vælges mellem halvdelen af minimumsindsatsen eller hele minimumsindsatsen. Minimumsindsatsen er naturligvis besluttet på forhånd. Har to spillere kort med samme værdi afgør kuløren hvilket kort der er dårligst. Rækkefølgende i kulører (fra bedst til værst) er: Spar, hjerter, ruder, klør.

Herefter skal de resterende spillere nu melde foldcheckcall, raise eller fold indtil alle de resterende spillere har lagt lige meget i puljen.

De resterende spillere får nu tildelt endnu et kort af dealeren med billedsiden op så de har to lukkede og to åbne kort. Herefter starter den nye budrunde hos spilleren, der har de to bedste åbne kort. Bemærk at man kun kan bette og raise med minimumsindsatsen i denne runde. Når alle spillere har lagt lige meget i puljen, får alle spillere endnu et kort med billedsiden opad og der bydes på samme måde som sidste budrunde. Forskellen er her (i et Limit-spil), at bettet nu skal være lig maksimumindsatsen (to gange minimumsindsatsen).

Efter budrunden modtager de resterende spillere endnu et kort med billedsiden opad så de nu har 4 åbne kort og 2 lukkede. Der er endnu en budrunde på samme måde som før og når den er afsluttet deler dealeren et sidste kort ud til hver spiller, denne gang med billedsiden nedad så det kun er den enkelte spiller der kan se det. Alle har nu 4 lukkede kort og 3 åbne. Der er nu en sidste budrunde og når den er afsluttet, er det tid til showdown. Alle viser deres kort og den, der kan danne den bedste 5-korts-pokerhånd vinder puljen.

Spillet kan desuden spilles i en Hi/Lo-variant, hvor puljen deles mellem to spillere. Spilleren med den bedste hånd vinder halvdelen af puljen mens spilleren med den dårligste hånd vinder den anden halvdel. Bemærk at det godt kan være den samme spiller der vinder begge dele af puljen.

Typisk spiller man Hi/Lo i de såkaldte ’Eight or Better’-variant, hvilket vil sige, at for at en hånd skal kunne kvalificere sig til at kunne anvendes som den dårligste hånd, skal begge de kort man anvender, højest være 8’ere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.